شیمی یک بخش مفهومی داره و یک بخش مسئله که برای هرکدوم باید جدا تمرین و کار بشه و برای جلسه آزمون هم استراتژی لازمه:
اول بخش مفهومی:
1.یک نکته ای که باید حتما بهش توجه بشه بها دادن به متن کتاب درسیه..این که یک کتاب کمک درسی رو بخریم و "فقط"درسنامه اون رو بخونیم کار درستی نیست به دلیل حجم زیاد دفعات تکراری که برای ایجاد تسلط نیاز است رخ نخواهد داد جدا از این متاسفانه یا خوشبختانه سوالات مفهومی شیمی کنکور تا حد زیادی به متن کتاب وابسته اند پس همون طوری که متن کتاب زیست را میخوانیم متن کتاب شیمی هم باید همانطور خوانده شود
2.باید تک تک واکنش های مطرح شده در کتاب را(حتی المقدور با ضرایب)حفظ کرد که این کار هم تمرین و تکرار نیاز دارد: از صفحه اول شیمی سوم شروع کنید و درکنار خواندن متن کتاب واکنش ها را با هم نوشتن روی کاغذ حفظ کنید...همراه با ویژکی هایش مثل رنگ رسوب ها و کاتالیزگر و گرماده و گرماگیر بودن و...(گرماده و گرماگیر بودن را جدی بگیرید که 96 میاد..!!)
3.حفظ ساختار های آلی خیلی مهم است مثلا شاید خیلیا خیلی سریع از ساختار ایبوبروفن توی فصل پنج شیمی 2 رد میشن ولی با توجه به روند کنکور باید حتما هم بدونیم فرمولش C13H18O2 هست هم بلد باشیم ساختارشو روی کاغذ بکشیم و هم گروه های عاملیشو حفظ باشیم(فقط گروه کربوکسیل داره)... آسپرین و اسپارتام و متیل سالیسیلات و منتول و.... هم هستن حتی تو یکی از آزمون های جامع گاج اسم استر عامل بوی انگور را خواسته بودند(حاشیه صفحه 85 شیمی پیش چاپ جدید) که عجیب نیست در سال های آینده طراح کنکور هم بخواهد همان طور که امسال حفظ بودن الکترونگاتیوی همه عنصرا رو میخواست و ملت فقط F>O>N>Cl رو حفظ بودن!!
میرسیم به مسائل:
1.با هر روشی که بیشتر میفهمید سوالارو حل کنید هیچ دلیلی برای برتری روش تناسب یا ضریب تبدیل وجود نداره فقط یادتون باشه هر روشی که انتخاب کردید اولا در هر مرحله بفهمید دارید چیکار میکنید دوما در اون روش تا حد امکان سرعتتون رو ببرید بالا و سوما محاسبات را مرتب بنویسید که اولا بی دقتی نکنید دوما اگه بی دقتی کردید و جوابتون توی گزینه ها نبود برگردید و سریع مشکل رو برطرف کنید. من خودم با روش تناسب سوالا رو حل میکردم.
2.همون طور که میدونید تعداد مسائل خیلی زیاد شده و وقت خیلی کمه برا همین باید بعضی روش هایی که سریع تر آدمو به جواب میرسونه از همین حالا تمرین کنید که تا کنکور به تسلط برسه: روش هایی مثل این که وقتی گزینه ها اختلافشون زیاده عدد هارو با تقریب ساده کنیم و ... یا حتی بعضی از خفن ها جرم مولی مواد رو هم حفظ میکنن مثلا این که حفظ باشید جرم مولی پتاسیم نیترات 101 و پتاسیم کلرات 122.5 و نیتروگلیسیرین 227 هست هنگام حل مسائل خیلی سرعتتان را بالا میبرد!!
3. مهم ترین نکته اینه که سوال های سخت را در تمرین های خانگیتان حل کنید. هرچقدر سوال های سخت تری بزنید ورزیده تر خواهید شد حتی اگر وقت دارید میتوانید چند کتاب برای هر کدام از درس ها بزنید مثلا من خودم اول سال برای شیمی 3 هم خیلی سبز را زدم هم مبتکران تکمیلی و هم نصفه کتاب گاج را... مفهوم هارا بفهمید و درک کنید ولی خودتان را اسیر درسنامه های حجیم کتاب ها نکنید... هر چه میتوانید تست "جدید" بزنید
4.شیمی 2 نشر الگو خوب بود شیمی 3 گاج و مبتکران تکمیلی شیمی پیش من خیلی سبز زدم ولی طبق یک قاعده کلی یادتان باشد هر کتاب جدیدی چاپ شد که سوالات سخت تری داشت آن اولویت دارد.
استراتژی سر جلسه:
1.نقشه کلی این است که اول مفهومی هارا بزنیم بعد برویم سراغ مسائل ولی باید حتما حواسمون رو جمع کنیم اگر یکی دوتا از مفهومی هارا بلد نبودیم سریع از آن رد شویم اینطور نباشد وقتی مفهومی هارا جازدیم ببینیم وقتمان هم تمام شده!! هنگام مسئله زدن هم اول آسان هارا بزنید سپس بروید سراغ سخت ها! شاید مجبود بشوید بیش از 35 دقیقه برایش وقت بذارید مثلا من آزمون 4 تیر سنجش 45 دقیقه وقت گذاشتم و 33 تا زدم که که آخرش هم شد 74!
2.برای هماهنگی و تمرین آزمون دادن(تسلط) در طول سال تحصیلی موج آزمون نشر الگو را بزنید اگر آزمون قلمچی شرکت میکنید"حتما" سوالات آزمون گاج را هم تهیه کرده و حل کنید. سوالات زیست و شیمی اش فوق العاده است..جوری درس هارا بخوانید که در آزمون های گاج درصد بالا بیاورید.
3.درس هارا نهایتا تا پایان فروردین خلاص کرده و سپس آزمون های کلی بزنید کتاب آزمون شیمی خیلی سبز فوق العاده است